Известие

Collapse
No announcement yet.

Задно окачване на 155-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
    Здравей колега DJ,

въпросът ми към теб е какво разбираш под "колата е нестабилна"?
    Имаш предвид, че поднася по завоите или се люлее?
    ами какво разбирам не поднася по завоите но много се люлее..........е имам и едно завъртане но то беше на мокро с 4 нови гуми и си мисля че истината е някъде там където и люлеенето.......а тъпия пасат не се люлее .........а за 33-ката да не говорим тя е болид спрямо 155-цата.
    92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
    95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
    90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
    00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Пропуснах да напиша че си направих един малоумен тест за себе си си сега както е колата отпред всичко оригинално отзад с огиринални амотрисьори и пружини от ку4-ка. Теста бе следния дръпнах ръчната и опитах да потегля колата направо ляга отзад като катер....

Comment

Лошо - прави са колегите като казват амортисьори. Колкото до 33-ката - една от най-стабилните коли, на които съм се возил, за справка Venci може да каже повече за една 33, която с изцяло заминали амортисьори си вървеше като залепена за пътя.
        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Освен пружинии и амортесьори,има един дълъг болт с една втулка и 2 лагерчета към задния носач ако там имаш проблем колата има склоност да се ракрачва това нещо е към 20 лева комплекта .
          п.с : цяла зима си карам колата с летни гуми и в най-големия сняг не съм се завъртял нито веднъж или е много стабилна или съм много добър шофьор или лятните ми гуми са идеални за зимни условия не знам.....
          Last edited by dimo; d.m.y г., 13:51.
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
            Освен пружинии и амортесьори,има един дълъг болт с една втулка и 2 лагерчета към задния носач ако там имаш проблем колата има склоност да се ракрачва това нещо е към 20 лева комплекта .
            п.с : цяла зима си карам колата с летни гуми и в най-големия сняг не съм се завъртял нито веднъж или е много стабилна или съм много добър шофьор или лятните ми гуми са идеални за зимни условия не знам.....
            Ами задницата ми не стои отворена, едва лие там проблема за жалост нещата отиват доста по-нагоре в парите.

Ох голяма попара мие в главата колеги
            Добре де ами ако амотрисьорите и пружините (предните) от ку4ката са ОК и проблема със стабилността се отстрани какво ще стане ако срежа малко от задните пружини за да не стои надигната много задницата( моля не ме оплювайте питам само информативно)

Comment

Нищо не режи. Смени си амортисьорите. Ако искаш "залепена" задница - събираш ~350 лв за 2 задни В6 амортисьора и я получаваш.
              Мисля, че пружините не са толкова съществен фактор в случая. Най-малкото, защото са от Q4(ясно е каква стабилност трябва да има като си "пасеш" 190-те коня). Освен това, APEX-а при мен е по същия начин - еднакви със стандартните задни и по-къси(една намотка) предни пружини. Преди са сложа В6 отзад, карах с изпуснало маслено Боге (заден десен) сигурно 2-3 месеца (чаках Билщайна) и дори със спортните пружини имах завъртане на сух път и никакъв завой(много плавен, а не остър) с 40-50 км/ч. Отделно се оказа, че задният ляв е газов Монро.
              Само за твърдостта на Q4-ковите задни не знам. APEX-а ми е очевадно по-мека пружина от стандартните за колата.
              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                Нищо не режи. Смени си амортисьорите. Ако искаш "залепена" задница - събираш ~350 лв за 2 задни В6 амортисьора и я получаваш.
                Мисля, че пружините не са толкова съществен фактор в случая. Най-малкото, защото са от Q4(ясно е каква стабилност трябва да има като си "пасеш" 190-те коня). Освен това, APEX-а при мен е по същия начин - еднакви със стандартните задни и по-къси(една намотка) предни пружини. Преди са сложа В6 отзад, карах с изпуснало маслено Боге (заден десен) сигурно 2-3 месеца (чаках Билщайна) и дори със спортните пружини имах завъртане на сух път и никакъв завой(много плавен, а не остър) с 40-50 км/ч. Отделно се оказа, че задният ляв е газов Монро.
                Само за твърдостта на Q4-ковите задни не знам. APEX-а ми е очевадно по-мека пружина от стандартните за колата.
                Радвам се че и ти се включи в моята тема, само не разбрах от твоите писания дали според теб предните ми амортисьори са за смяна? Поздрави

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                  Задницата НЕ играе почти никаква роля(моите още не съм ги сменял макар че са от 92г..)...
                  Направо ги хвърляй задните за ко са ти амортисьори отзад
                  Alfa Romeo 155 1.8TS
                  Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Първоначално публикувано от DJ Покажи съобщение
                    Радвам се че и ти се включи в моята тема, само не разбрах от твоите писания дали според теб предните ми амортисьори са за смяна? Поздрави
                    Амортисьорите можеш да ги тестваш в почти всички големи сервизи и ако не е безплатно, със сигурност е малка сумата. Най-добре иди и провери какво е състоянието и на предните преди да предприемаш каквото и да е.
                    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Амортисьорите можеш да ги тестваш в почти всички големи сервизи и ако не е безплатно, със сигурност е малка сумата. Най-добре иди и провери какво е състоянието и на предните преди да предприемаш каквото и да е.
                      Ами да ама аз не съм от София у наше село 4 различни майстора ми казват че колата ми е ток ама не е така......мерси все пак за предложението ще проверя

Comment

Първоначално публикувано от DJ Покажи съобщение
                        Ами да ама аз не съм от София у наше село 4 различни майстора ми казват че колата ми е ток ама не е така......мерси все пак за предложението ще проверя
                        Скокни до Плевен - там има читави майстори, в Ловеч сигурно също има къде да се тестват амортисьори.
                        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Скокни до Плевен - там има читави майстори, в Ловеч сигурно също има къде да се тестват амортисьори.
                          дай нещо по конкретно за Плевен?

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE Покажи съобщение
                            Направо ги хвърляй задните за ко са ти амортисьори отзад
                            Ооо аз ги продадох...100лв. им взех

Имах предвид че управлението в завой и стабилност са многоо повече зависими от окачването отпред...Карал съм коли с изпуснали предни амортесьори(моята алфа)...Карал съм и такава с изпуснали задни, но хубави предни пак алфа...

Ами във втория случай управляемостта и безопасноста са на много по-високо ниво Това имам предвид
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                            by RUBIG service

Comment

ами какво разбирам не поднася по завоите но много се люлее..........
                              Не трябва да се люлее. Типото ми се люлее като шамандура, ама аз си го знам, че е за нови минимум задни. Имал съм изпуснал преден и на Алфата - пак има люшкане. Не е нормално.
                              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

DJ, приятелю, каквото и да правиш 155-та никога няма да се държи на пътя като 33-та. Имай в предвид, че 2-те коли са напълно различни. Като окачване, платформа и център на тежестта. Карал съм 33, сега карам и Фиат, който е със същото окачване като на 155-та. Чуството за нестабилност при теб е измамно. Знам как се чустваш прекрасно. Просто свикни с мисълта, че колата се накланя, но това няма да причини поднасяне. Най-добрата терапия е да отидеш на едно широко място и да усетиш кога колата поднася. Аз като се кача на 90-та от Фиата и се чуствам като теб 90-та се накланя много, но без да губи сцепление.
                                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                                X